Wie is Daniël?

Bij persoonlijke ontwikkeling gaat het niet om mij maar om jou! Ik ben alleen maar een middel om jou te helpen om dingen te bereiken die onmogelijk leken. Je kan dus echt de beste versie van jezelf worden als je wilt en ik kan het weten!

Want als jongetje van 8 jaar werd het al snel duidelijk dat ik niet paste in het standaard schoolsysteem, ik werd als lastig en druk ervaren en voelde mij vaak ongewenst en onbegrepen door leerkrachten. Doordat mijn omgeving mij voorhield dat ik dingen niet kon ging ik er bijna zelf in geloven.

Toen mijn ouders zagen dat hun kleine energieke mannetje steeds stiller werd en ze het contact met mij begonnen te verliezen, grepen ze in en mocht ik naar een speciale school. Ik bloeide helemaal op van de positieve aandacht die ik kreeg. Ik zag leerlingen in de klas die ook anders waren en hoorde mooie verhalen over de kracht van anders zijn en de inzet van mijn talenten.

Ik had de drive om te laten zien dat anders zijn juist een kracht is en geen beperking. Ik wilde bewijzen dat ik onterecht gediskwalificeerd was op de basisschool, want zo voelde dat voor mij. Deze drive heeft mij heel ver gebracht, ik worstelde mij door de VMBO, ging met plezier naar het MBO en ronde uiteindelijk mijn HBO af. Met mijn HBO diploma in mijn hand keek ik achterom en dacht: zie je nou wel dat ik het wel kan!

Ik was trots op wat ik bereikt had, maar ook blij dat er een einde was gekomen aan de strijd die ik aan het voeren was om het tegendeel te bewijzen. Ook kreeg mijn interne tolk een beetje rust. Omdat ik anders leerde was ik steeds leerboeken aan het vertalen naar teksten (auditief) en beelden (visueel) in mijn hoofd. Dit heeft mij veel energie gekost.

Na 11 jaar school (lager, middelbaar en hoger onderwijs) en hard werken begon ik aan mijn 1ste fulltime baan en kreeg meteen veel verantwoordelijkheid. Naast het praktisch leren van mijn vak stuurde ik ook functioneel teamleden aan. Toen daarnaast ook privé hulp werd gevraagd werd het mij teveel. Na maanden geslapen te hebben met een notitieblokje op mijn nachtkastje kon ik niets meer, mijn lichaam was op!

Op wilskracht was ik heel ver gekomen, maar nu was ik zover gegaan dat ik niet meer kon lopen van vermoeidheid. Ik zat in een burn-out. Ik kreeg al snel medicatie tegen depressie. Omdat ik niet meer voor mezelf kon zorgen ging ik tijdelijk bij mijn ouders wonen. Ik at bijna niet meer en wilde het liefst op mijn bed blijven liggen. Wat maakte dat mijn moeder veel moeite moest doen om mij elke dag uit bed te krijgen en een stukje te wandelen.

Het heeft ongeveer 3 maanden geduurd voordat ik zonder moeite ging wandelen en weer normaal begon te eten. Daarna ging ik naar huis en begonnen de gesprekken met de psycholoog. Alles uit mijn verleden werd opgerakeld op zoek naar wat er aan de hand was. Dat maakte dat ik mij helemaal niet beter ging voelen maar steeds slechter. Door de medicatie voelde ik mij afgevlakt en vaak mentaal niet thuis.

Om mij weer beter te gaan voelen besloot ik om leuke dingen te gaan doen. Ik had al lang een wens om naar Amerika te gaan, pakte het vliegtuig met mijn vriendin en we gingen een maand op pad samen. Voor het eerst sinds lange tijd genoot ik weer van dingen, we maakte samen een mooie reis en hadden plezier.

Tegelijkertijd had ik tijdens de reis veel lekkere dingen gegeten met suikers en vet wat maakte dat ik in combinatie van de medicatie veel was aangekomen. Ik woog nu bijna 100 kilo. Bij thuiskomst stond ik voor de spiegel, ik wist 2 dingen zeker. Ik wilde een leven met meer plezier en een lijf waarin ik mij weer goed voelde!

Dat was het moment waarop op zoek ging naar hoe ik dat kon gaan bereiken. Ik ging aan de slag met mijzelf en er ging een nieuwe wereld voor mij open kan ik je vertellen. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een boost gekregen. Met vallen en opstaan word ik elke dag een beetje meer de beste versie van mezelf.

Ik krijg steeds meer energie, Ik krijg steeds meer rust in mijn hoofd, ik kan met meer compassie naar mezelf kijken en sta steeds meer in verbinding met mezelf en andere. Tegelijkertijd was het een heel lange weg omdat er veel te vinden en te volgen is over persoonlijke ontwikkeling en lekker in je vel te zitten. Er staan dikke boeken vol met theorie, maar er is geen simpele en praktische aanpak die ook bijna alle belangrijkste ingrediënten “om je goed te voelen” aanpakt.

Alles wat ik zelf leerde paste ik toe in de praktijk, voor mijzelf maar ook bij veel andere mensen die ik coachte, begeleidde of trainingen gaf. Het was zo fijn om mensen te helpen en te zien dat zij ook dingen konden bereiken die onmogelijk leken. Want er zijn zoveel mensen die meer ENERGIE in hun leven willen, meer RUST in hun hoofd willen, meer willen GENIETEN van de kleine dingen en meer in VERBINDING willen staan met zichzelf en de mensen die belangrijk voor ze zijn!

Opvallend was dat er voor iedere behoefte wel een aantal oefeningen zijn die voor heel veel mensen super goed werken en echt het verschil maakte. Ik heb veel mensen kunnen helpen om het geloof in zichzelf terug te vinden en de beste versie van zichzelf te worden en te blijven. Daarnaast leer ik natuurlijk ook nog elke dag van de bijzondere mensen die ik tref, want om te leven heb je echt lef nodig! Dat maakt dat ik het nog steeds geweldig vindt om mensen te coachen en trainen op dit vlak. 

Dus ben je op zoek naar een trainer of coach die je echt kan helpen om je vaste patronen te doorbreken om met een glimlach dingen te bereiken die onmogelijk leken? Neem dan nu contact met me op om kennis te maken!

Tot plotseling

Daniël

 
 
 
 
E-mailen
Bellen